Media

Koffie en Wol TV:

Magazine ‘Thuis’ van uitgeverij Sestra ( 2016):

https://www.instagram.com/p/BLgCfCthBUZ/?taken-by=studiohipenstip

Magazine Zomer van Uitgeverij Sestra (2017):

https://www.instagram.com/p/BSyRQfpgAde/?taken-by=studiohipenstip

Telegraaf (2016) :

https://www.instagram.com/p/BMI7CnjglVG/?taken-by=studiohipenstip

Binnenkijken in Alblasserdam

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Annemarie Huijser uit Alblasserdam.

FOTO’S RENE BOUWMAN
In de woonkamer van Annemarie Huijser draait alles om kleur.

Eigenlijk waardeert vooral Jeftha (7) de meubel-veranderdrift van zijn moeder Annemarie Huijser. Zijn zus Hadassah (9) en vader Arij reageren iedere keer weer anders op de driewekelijkse ’stoelendans’ in huis. Annemarie: „Arij heeft het soms al niet eens meer door dat we ineens weer aan de voorkant van het huis eten. Maar mijn dochter komt weleens zuchtend binnen als alles weer anders staat: Mam, moet dat nou?”

Maar ja, dat moet dus. Annemarie is nou eenmaal interieurverslaafd en vindt het daarom leuk om steeds nieuwe hoekjes te creëren. Dan gaan, hup, de washandjes weer onder de grote kast en met een beetje girlpower staat-ie zo aan de andere kant van de kamer. Om weer een nieuwe kleurexplosie in huis te krijgen. Want daar draait het allemaal om bij Annemarie: Kleur. Liefst fel en fris.

„Dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Als jong meisje mocht ik van mijn ouders mijn wanden niet schilderen of behangen. Dus ging ik op zoek naar mooie stof. Dat prikte ik dan met punaises achter mijn stellingkast en dan had ik weer een nieuwe kamer.”

Al die passies (stofjes, kleur en wonen) komen samen in de haak-hobby die Annemarie twee jaar geleden is begonnen en die prettig uit de hand is gelopen. „Ik ben toen gestopt met werken en stond voor de bekende wat nu?-vraag. Toen zag ik een boek met gekleurd haakwerk. Ik dacht: Dat kan ik ook. Sindsdien ben ik nooit meer opgehouden.” En voor de rest kleurt haar vrolijke haakwerk vooral Annemaries huis en outfits. Beide met succes!