Haken voor Compassion

Haken voor kids op de Filipijnen!

Ongeveer een klein jaartje geleden sprak Tiemen Westerduin van Compassion bij ons in de kerk. Hij was net terug van een reis naar de Filipijnen en had daar de armoede en het intense verdriet gezien, vooral onder jonge meisjes. Ik vind het lastig om over te brengen wat ons dan precies geraakt heeft, maar wellicht kan dit filmpje jou hierin wat vertellen. Mijn man, Arij en ik, waren hier enorm door geraakt.

Zo is er een actie bij ons in de kerk ontstaan om in oktober 2020 een triatlon in de Filipijnen te gaan lopen, fietsen en zwemmen! De uitdaging voor elke deelnemers is om € 10.000,- mee te nemen. En de kosten van verblijf en reis zijn voor eigen rekening.

Wat is Compassion?

Compassion bevrijdt kinderen in Jezus’ naam. Ze geloven in lange termijn-ontwikkeling via lokale kerken wereldwijd. De hulp start zo vroeg mogelijk, daarom werken we met ( zwangere ) moeders, baby’s en  kinderen. Voor meer info: www.compassion.nl

Wat is een Muskathlon?

Een Muskathlon is een ultieme uitdaging op een extreme locatie, om maximale fondsen te werven om onrecht te bestrijden. Voor deze speciale editie van de Muskathlon ga je een halve of hele triatlon uitvoeren.

Voor meer info: https://www.muskathlon.com/nl-nl/muskathlons/54/filipijnen.html

Maar wat heeft dit alles toch met haken te maken 🙂 ?

Als mijn man naar het eiland Cebu gaat om daar deze bijzondere uitdaging van 1900 meter zwemmen – 90 km. fietsen – 21,1 km. lopen ( halve triatlon ) te gaan doen, bezoekt hij ook de kerk waar 500 kinderen bijna elke dag bij elkaar komen! Ze ontvangen hier een maaltijd en onderwijs.

Mijn droom en wens om minimaal 500 etuitjes mee te geven naar het kindertehuis op Cebu kan alleen maar met JOU inzet en hulp.

Wat zou het fantastisch zijn als je dit patroon gebruikt in je haakclubje, of met vriendinnen een avondje afspreekt om het etui te gaan haken. Ik vraag je dan ook om tenminste het eerste exemplaar naar mij toe te sturen. Je kunt op mijn website in de shop het patroon GRATIS downloaden. Het enige wat ik hiervoor terug vraag is een gehaakt etui ( of 2 of 3 of… ). Download hier het patroon: https://www.studiohipenstip.nl/product/patroon-case-of-joy-haken-voor-compassion/

Het idee dat je hier een kind in de Filipijnen blij mee gaat maken geeft mij al een grote glimlach op mijn gezicht. Ik hoop ook op die van jou!

Wil je dit project delen op social media, gebruik dan de hashtag  #caseofjoy om anderen te inspireren! Of wil je andere haaksters ook aan het haken krijgen, deel dan een bericht hierover op jou social media kanalen. Ik geloof echt dat we dit met elkaar mogen doen.

Heb je zin om met anderen te gaan haken? Of heb je hulp nodig bij het patroon? Dan organiseer ik op vrijdagmorgen 13 maart van 10-12 uur een workshop in Alblasserdam. Wil je hierbij zijn? Geef je dan snel op: https://www.studiohipenstip.nl/product/haak-mee-aan-de-case-of-joy-voor-compassion/

Mocht je vragen hebben over dit project, mail me gerust!

En kan je niet haken, maar zou je wel een gift over willen maken? Dat is fantastisch. Je kunt deze link gebruiken: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2730/arij-huijser.html

Liefs,

Annemarie

Graag voor 15 september versturen naar: Studio Hip en Stip- Oude Lijnbaan 2- 2951 AJ Alblasserdam

UPDATE!!
Op 8 mei hebben wij de etuis geteld en we hebben al 1170 stuks binnen!!!!!


We hebben dus met elkaar mijn doel bereikt! FANTASTISCH. Wat een liefde hebben jullie mij, maar uiteindelijk straks de kids laten zien! Mocht je nog etuis aan het haken zijn, stuur die gerust op, want binnen Compassion kunnen we die ECHT kwijt.
Ik heb het al eerder gezegd; ik kan jullie niet allemaal persoonlijk bedanken, al zou ik dat wel willen, maar wat jullie gedaan hebben is zo’n gebaar van LIEFDE.
Namens alle kids, DANK JE WEL!
Liefs, Annemarie
 

Veelgestelde Vragen:

 • Mag ik iets in het etui doen als ik het naar je opstuur? Liever niet, we hebben al genoeg uitdaging om alles in de Filipijnen te krijgen en we zitten ook met het gewicht. Een (klein) kaartje mag wel 🙂 .
 • Mag ik het patroon aanpassen? Liever ook niet. Ik heb speciaal een nieuw patroon ontworpen, zodat alle etuis gelijk zijn ( uiteraard niet van kleur, maar wel van ontwerp ). Kids blijven kids, dus ik vind het niet fijn als ze gaan vergelijken. Alhoewel deze kids dat wellicht helemaal niet doen, maar onze westerse kinderen gewoon verwend zijn 🙂 .
 • Tot wanneer kan ik het etui opsturen? Tot uiterlijk 15 september. Adres staat hierboven vermeld en in het patroon zelf.
 • Hou ga je ons op de hoogte houden? Ik zal op mijn social media kanalen ( Facebook en Instagram ) regelmatig een update plaatsen.
 • Kan ik elk soort garen gebruiken? Jazeker, je mag haken met acryl of katoen. Uiteraard geen garen voor haaknaald dikte 8 mm :-). Maar beide is goed. Ik heb zelf ook van allebei de materialen etuis gehaakt.
 • Wat als je teveel etuis binnen hebt gekregen? Voorlopig kan ik er 1000 gebruiken!!En dat is echt veel. Mijn droom was 500, dus wat zou het geweldig zijn om 2 projecten op de Filipijnen blij te kunnen maken met de etuis! Ik zal met Compassion overleggen wat te doen bij 1000+ etuis. Inmiddels hebben we ruim 1400 stuks bij elkaar. Ik kan de etuis nog bij andere projecten laten uitdelen, dus voor nu hebben we voldoende binnen. Heb je nog een etui liggen, of ben je hem nog aan het haken, dan mag je die uiteraard opsturen!
 • Kan ik ook voor jongens haken? JA, heel graag! Het is een mix van jongens en meisjes in het project.
 • Je mag me uiteraard ook altijd mailen! info@studiohipenstip.nl

UPDATE AANTAL ETUIS BINNEN:

 • Op 20-02-’20 hebben we 207 etuis binnen!
 • Op 20-03-’20 hebben we 480 etuis binnen!
 • Op 14-04-’20 hebben we 700 etuis binnen!
 • Op 8-05-’20 hebben we 1170 etuis binnen!
 • Op 15-06-’20 hebben we ruim 1400 etuis binnen!
 • Begin december heb ik ruim 2700 etuis mogen opsturen! Fantastisch.

Lieve volgers, hier weer even een update van mij (15 juni)! Helaas is de reis naar de Filipijnen geannuleerd wegens de COVID-19 en zal mijn man de etuis niet mee kunnen nemen. MAAR, ze gaan er hoe dan ook wel komen. Ik ben met Compassion in gesprek en wij gaan er voor zorgen dat alle versies van de #caseofjoy op een goed plekje terecht komen. Ik zal alle etuis moeten verschepen, en dat is een duur grapje. Maar ook hierin geloof ik dat het goed komt! Wil je hierin bijdragen neem dan even contact met mij op via de mail. Insturen kan nog tot september. Veel liefs, Annemarie